Τμήμα Θεάτρου
Η Θεατρική Ομάδα «Μύησις» ξεκίνησε την δράση της το 2005. Ο αρχικός πυρήνας αποτελούταν από 10 άτομα με πολυετή εμπειρία στον ερασιτεχνικό θεατρικό χώρο αφού προέρχονταν από τις πάλαι ποτέ ακμάζουσες θεατρικές ομάδες της Καστοριάς «Π. Σ. Αθανάσιος Χριστόπουλος», «Θεατρική Παρέα» και «Δημοτικό Θέατρο Καστοριάς», οι οποίες δεν υπάρχουν πια.
Η ιδεολογική κατεύθυνση της ομάδας είναι ένα θέατρο λαϊκό, ένα θέατρο για όλους, χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς αυτοσκοπούς ενάντια στη λογική ότι το θέατρο είναι μια τέχνη της “υψηλής κουλτούρας” που δημιουργείται από ιδιαίτερους ανθρώπους και απευθύνεται σε λίγους. Ο βασικός στόχος είναι να «ψηλαφίσουν» την υπέροχη αυτή τέχνη-σχέση όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι ώστε μέσα από την όλη διαδικασία να δημιουργηθούν καλοί «θεατές» πρωταρχικά, των οποίων στην συνέχεια η αίτηση και η απαίτηση θα συμβάλει σε έναν πιο τίμιο αναπροσδιορισμό του θεάτρου.
Υπεύθυνος Θεατρικής Ομάδας: Δημήτρης Μητσόπουλος (6972238944)
Αρχείο Παραστάσεων
[2018] Ρωμαίος και Ιουλιέτα, η επόμενη μέρα
(Αλέξανδρου Ντερπούλη – Σίλα Σεραφείμ)
Σανιό μανιό τα έκανε ο κυρ Γουίλιαμ. Έβαλε την υφήλιο να κλαίει και να οδύρεται για τα ερωτευμένα δεκαπεντάχρονα που χαθήκανε τραγικώς και αδίκως δήθεν, ενώ στην πραγματικότητα συνέβη κάτι άλλο. Τέτοιο που δεν το βάνει ανθρώπου νους. Τα παλιόπαιδα δεν πεθάνανε…. όχι! Και ζήσανε, κρυφά από εμάς, ζωή χαρισάμενη… κοτσάνι λέμε… ή μήπως όχι;
Έπαιξαν: Τάκης Μορφίδης, Μαρία Κεραμιδοπούλου, Χρήστος Μήτσου, Ελεωνόρα Φιλινάδα, Ερατώ Καρατζά, Εύη Νώτη, Χρύσα Δούμα, Στέλλα Γιουρούκη, Αντώνης Αντωνιάδης, Γιώργος Παπαδόπουλος
Σκηνοθετική προσέγγιση: Νίκος Μπαλιάκας
Μουσική: Χρήστος Πιερίδης
Κοστούμια – αξεσουάρ: Stamco
Φροντιστήριο: Γαρυφαλλιά Μεσητίδου
Οι παραστάσεις δόθηκαν στο 9ο Δημοτικό Σχολείο (Χλόη) στις 5 – 11 Ιουνίου
[2018] Αιδοιολόγιον
Εννέα γυναίκες και ένας άντρας βρίσκονται σε ένα μπαρ που η συζήτησή τους το μετατρέπει σε μια θεατρική σκηνή που μας ταξιδεύει σε απωθημένες μνήμες, σε ιστορίες που γνωρίζουμε αλλά κάνουμε πως έχουμε ξεχάσει, σε καταστάσεις αστείες, αμήχανες και κάποιες φορές σκληρά πραγματικές. Η παράσταση, μια αριστοτεχνική προσαρμογή κειμένων της Ηβ Ένσλερ στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα, μαζί με πρωτότυπες προσθήκες των μελών της θεατρικής ομάδας, προκαλεί ποικίλα συναισθήματα ανάμεσα στο κωμικό και το τραγικό.
“…Αν το αιδοίο μου μπορούσε να μιλήσει, θα έλεγε την ιστορία του κόσμου, θα στεφάνωνε τη μήτρα. Θα μιλούσε και για τα άλλα αιδοία. Ταπεινό, ομορφούλικο, μυξιάρικο, αρωματικό, διψασμένο, αναμμένο, παραπονιάρικο, θέλει τώρα να φύγει… να ταξιδέψει, να ανασάνει, να μάθει πράγματα, να ερωτευτεί. Θέλει να πνιγεί στους οργασμούς και να οργωθεί, να σπαρθεί. Με ζωή και απόλαυση. Με ηδονή…”
Συντονισμός, διασκευές, επιμέλεια κειμένων: Νίκος Μπαλιάκας
Έπαιξαν: Εύη Νώτη, Σταυρούλα Τζουβάνη, Ελένη Τεφτίκη, Ελεωνόρα Φιλινάδα, Εύη Μπούτση, Στέλλα Γιουρούκη, Ξένια Γουδή, Χαρούλα Τσακλίδου, Γαρυφαλλιά Μεσητίδου, Δημήτρης Μητσόπουλος
Οι παραστάσεις δόθηκαν στις 15, 16, 17, 19 & 20 Μαρτίου 2018 στο PRAGUE – Live Stage
[2018] Ψυχρομπερδέματα
Ένας μεγάλος αριθμός παιδιών με τους γονείς τους, τις γιαγιάδες και τους παππούδες τους ζέσταναν την χειμωνιάτικη ατμόσφαιρα του έργου μας και με οδηγό έναν χιονοκλοουνάνθρωπο περιπλανήθηκαν σε έναν κόσμο παγωμένο όπου μετά από περιπέτειες και ανατροπές αυτός και οι φίλοι του επανέφεραν την ισορροπία των τεσσάρων εποχών.
Το έργο είναι της Βασιλικής Συρανίδου και σκηνοθετήθηκε από την Κωνσταντίνα Εμμανουήλ. Έπαιξαν: Δημήτρης Μητσόπουλος, Δημήτρης Μορφίδης , Στέλλα Γιουρούκη, Κωνσταντίνα Νόρδου, Σταυρούλα Τζουβάνη, Ανθή Λιάλη, Άρης Μουζόπουλος. Η ηχογράφηση και η μίξη ήχων έγινε από τον Ηλία Κόλκα.
Οι παραστάσεις δόθηκαν στις 2, 3 & 4 Φεβρουαρίου 2018 στο 4ο Γυμνάσιο Καστοριάς.
[2017] Τριανταφυλλάκι μ’ Κόκκινο
Το τμήμα Παραδοσιακών Χορών και Δρώμενων, σε συνεργασία με τη Θεατρική Ομάδα του Ομίλου παροουσίασε στο κοινό το δρώμενο “Τριανταφυλλάκι μ΄Κόκκινο” στον φυσικό σκηνικό χώρο της πλατείας του Βυζαντινού Ναού της Παναγίας της Κουμπελίδικης. Μέσα από τη μελέτη των παραδόσεων και την αναβίωση εθίμων επί σκηνής, όπως ο Κλήδονας και ο παραδοσιακός γάμος ή το προξενιό, με ιδιωματική γλώσσα, παραδοσιακή μουσική και χορό συναντήθηκαν 40 παιδιά και 50 ενήλικες χορευτές και ηθοποιοί, ντυμένοι με ρούχα εποχής συνοδεία 7 μουσικών και 5 τραγουδιστών σε έναν συνδυασμό αφήγησης, φωτισμών, κίνησης, μουσικής και σκηνικών με θέμα τον Έρωτα και την παλιά Καστοριά.
“Όσα χρόνια κι αν περάσουν, όσο κι αν αλλάξει ο κόσμος γύρω γύρω, ένα κάτι τις μένει πάντα εκεί να θυμίζει ξανά και ξανά πως ακόμα και το διαμάντι γίνεται κομμάτια μπροστά στον, Έρωτα…. Στον Έρωτα τον ολοπόρφυρο, τον βασανιστικό, τον μεθυστικό, τον αδίστακτο, τον γλυκό και τον πικρό, τον ζωοδότη μα και θανατηφόρο συνάμα… Μα ποιος γλύτωσε ποτέ από αυτόν! Κανείς! Μόνο που σαν αητός γυρνάει στα φουντωμένα μυαλά και τις ξέχειλες καρδιές σαϊτεύοντας ασταμάτητα, αλύπητα αδιάκριτα…. Και κάθε που βρίσκει στόχο, κάθε που ανοίγει μια πληγή, οι ματωμένες στάλες καρπίζουν άτακτα και με σαματά το χωράφι της τάξης και της ησυχίας με… τριανταφυλλάκια…. Κόκκινα… Κατακόκκινα !!!”
Σενάριο-Σκηνοθετική πρόταση: Νίκος Μπαλιάκας, Βοηθός σκηνοθέτη: Κωνσταντίνα Εμμανουήλ, Κείμενα: Μαρούλα Γκαμπέση, Χορογραφίες: Γιάννης Πάτρας, Σκηνογραφία – Κατασκευή σκηνικών – Φωτισμοί: Στέλιος Φόρλιακας, Φροντιστήριο – Βεστιάριο: Γαρυφαλλιά Μεσητίδου, Μαρία Μαυρουδή, Τεχνική επιμέλεια: Μάριος Ζαλαμήτσος, Μίξη ήχου: Παναγιώτης Τσαδήλας, Ήχος: Νίκος Κυδωνάκης, Γενική επιμέλεια: Κώττας Παναγιώτης, Τραγούδι: Σοφία Νουβαρτζίδου, Ηλίας Τσακλίδης, ακούγεται και η αείμνηστη Μαρίκα Χρυσοχοΐδου, Παιδικά χορευτικά: Μαρία Τζήμου, Παίζουν οι Μουσικοί: Ούτι: Ιωάννης Ζορπίδης, Κλαρίνο: Δημήτρης Χαλκιάς, Τρομπέτα: Χάρης Ευαγγέλου, Θεόφιλος Γεωργίου, Ακορντεόν: Μπάμπης Πάγιος, Κρουστά: Κύρος Σπόνδης, Μπίλης Μαλεγκάνος
Οι παραστάσεις δόθηκαν στις 21 & 22 Ιουνίου 2017 στον χώρο της πλατείας της Παναγίας της Κουμπελίδικης
δείτε περισσότερο οπτικοακουστικό υλικό εδώ
[2017] Τσούτσκα Παγωτό
Μια σύνθεση θεατρικών κειμένων του Αντώνη Σφαλή με τον γενικό τίτλο «Τσούτσκα Παγωτό». Πρόκειται για επτά σύγχρονες γλυκόπικρες καθημερινές ιστορίες σε αντίστοιχο λόγο, και θεματική πάνω στην νεοελληνική οικογένεια, την εφηβεία, τον έρωτα.
Σκηνοθετική πρόταση: Νίκος Μπαλιάκας
Έπαιξαν: Βιβή Τηλαβερίδου, Μαρία Κεραμιδοπούλου, Δημήτρης Μορφίδης, Σταυρούλα Τζουβάνη, Μάγδα Δούκα, Δημήτρης Μπρόβας, Δημήτρης Κωστάρας, Ελεωνόρα Φιλινάδα, Χρύσα Δούμα, Αναστασία Κούρτη, Δημήτρης Ασνάης, Δημήτρης Μητσόπουλος, Βάγια Παπαϊωάννου, Χαρούλα Τσακλίδου, Ξένια Γουδή, Εύη Μπούτση, Γαρυφαλλιά Μεσητίδου.
Οι παραστάσεις δόθηκαν στις 16 – 21 Μαρτίου και επαναλήφθηκαν λόγω της μεγάλης επιτυχίας στις 11 – 14 Μαΐου 2017 στον χώρο της «Μυήσεως», Αγ. Μηνά 9.
[2016] Το Πνεύμα των Χριστουγέννων
Θεατρική παράσταση του Καρόλου Ντίκενς αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.Μία συνεργασία ΕΕΕΕΚ και ΚΔΑΠ ΑμεΑ Άργους Ορεστικού με την Θεατρική Ομάδα της Μυήσεως. Το έργο ανέβηκε με τη συμμετοχή παιδιών ΑμεΑ επί της σκηνής.
Φιλοξενήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Άργους Ορεστικού την Παρασκευή 2 και το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου.
[2015] Εθνικότητά μου το Χρώμα του Ανέμου
Ένα έργο του Matei Visniec. Μια σύνθεση από μικρά κομμάτια, ένα ψηφιδωτό, μιας κυνικής, εξόχως σαρκαστικής, και στα όρια του γκροτέσκο πραγματικότητας. Υψηλές υπηρεσίες εγκεφαλικής πλύσης εξασφαλίζουν την μοναχικότητα, τη ρομποτοποίηση, την σιωπηρή σχιζοφρένεια, την όμορφα τσαλακωμένη προσωπικότητα. Μικρές γρήγορες σκηνές όπου τα όρια της «εσωτερικότητας» με αυτά της έξω πραγματικότητας είναι συγκεχυμένα, απροσδιόριστα, αποτυπωμένα σε μια αέναη μάχη μιας επίσης αέναης καθημερινότητας, απόλυτα ελεγχόμενης.
Ή όχι;
«Αν κάθε φορά που τρομάζεις να ζήσεις κλείνεσαι στον κύκλο σου, αν κάθε φορά γίνεσαι ο σκουπιδοτενεκές του σύμπαντος, αν κάθε φορά είσαι αναγκασμένος να ακολουθείς την απόλυτη ευθεία που κάποιοι άλλοι αποφάσισαν για εσένα, αν ο λογαριασμός του πελάτη σου είναι η εφιαλτική προειδοποίηση της έκδοσης του δικού σου λογαριασμού, αν ένα κέρμα είναι ο απόλυτος σαρκασμός μιας επαναλαμβανόμενης πνιγηρής καθημερινότητας, αν η ολιγόζωη νιφάδα του χιονιού γίνεται ο οβολός στο πέρασμα της όχθης της παγκόσμιας αξιοπρέπειας, τότε είναι σίγουρο πως η πλύση εγκεφάλου είναι ο μόνος τρόπος να αποκτήσεις επιτέλους τα δεσμά που τόσο επιθυμείς. Ελάχιστος, βολεμένος, τρομαγμένος, φιμωμένος, ανήμπορος, απροσπέλαστος, και στο τέλος τέλος διεκδικητής στο δικαίωμα να είσαι όλα αυτά. Ένα ανθρώπινο όν δηλαδή. Όν…. με το Ν κεφαλαίο. Με τις υγείες λοιπόν … και στα Δικά μας…!!!»
Μετάφραση: Έρση Βασιλικιώτη, Σκηνοθετική πρόταση & μουσική επιμέλεια: Νίκος Μπαλιάκας, Μουσική έναρξης και φινάλε: Αλέξης Γούδας, Έπαιξαν: Δημήτρης Μητσόπουλος, Μαρία Κεραμιδοπούλου, Χρύσα Δούμα, Βάγια Παπαϊωάννου, Ελεονόρα Φιλινάδα, Αναστασία Κούρτη, Τάκης Μορφίδης, Πέτρος Τερέζιου, Χαρούλα Τσακλίδου
Οι παραστάσεις δόθηκαν στις 10 – 15 Δεκεμβρίου 2015 στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Καστοριάς, επαναλήφθηκαν στις 31 Μαΐου, 1 & 2 Ιουνίου 2016 στον χώρο του “BLUE NOTE”, και στις 5 Ιουνίου στο ΔΗΠΕΔΕ Κοζάνης.
δείτε περισσότερο οπτικοακουστικό υλικό εδώ
[2014] Η Μόμο
Η Κίνηση Κοινωνικής Αλληλεγγύης στην προσπάθεια να ξεκινήσει η χρονιά χαρούμενα για όλους συνεργάστηκε με τη Θεατρική Ομάδα της “Μυήσεως” και ομάδα ατόμων με Ειδικές Ανάγκες για να παρουσιάσουν τη θεατρική παράσταση “Μόμο” του Μίκαελ Έντε.
Αντί εισιτηρίου δεκτά έγιναν σχολικά είδη που μοιράστηκαν σε οικογένειες που στηρίζει η κίνηση και σε όσα παιδιά τα χρειάζονταν. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν απρόσμενη αφού μετά την καταρρακτώδη βροχή, η αίθουσα ήταν τόσο γεμάτη που δεν υπήρχε χώρος ούτε για όρθιους. Αρκετοί αναγκάστηκαν να φύγουν και για τον λόγο αυτό η παράσταση επαναλήφθηκε.
Οι παραστάσεις δόθηκαν στις 14 & 21 Σεπτεμβρίου 2014 στο 9ο Δημοτικό Σχολείο.
[2013] Κίνησαν τα Καράβια τα Καστοριανά (Ξενιτεμός)
Την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2013 η θεατρική ομάδα μαζί με τα χορευτικά τμήματα του Ομίλου παρουσιάσανε ένα μεγάλο χοροθεατρικό δρώμενο με θέμα την μετανάστευση των Καστοριανών στο εξωτερικό σε σενάριο και σκηνοθεσία Νίκου Μπαλιάκα και Ματίνας Κωνσταντινίδου και κείμενα Μαρούλας Βέργου επενδυμένα με την αστική μουσική παράδοση της Καστοριάς, όπως καταγράφηκε από ερευνητική ομάδα της “Μυήσεως” και εκδόθηκε τον Δεκέμβριο του 2012 σε ομότιτλο βιβλίο που περιέχει δύο cd
δείτε περισσότερο οπτικοακουστικό υλικό εδώ
[2013] Τα Κουραφέξαλα της Άδολης Αγάπης
Μια θεατρική σύνθεση με κείμενα από τα έργα του Γιώργου Σκούρτη «Ψύχωση», «Γυναικοκουβέντες», «Αντροκουβέντες» και «Μπαούλο». Ιστορίες για μια «κρυφή», αρκούντως ερωτική και εξόχως ανθρώπινη, καθημερινότητα, που αποκαθηλώνεται και κατόπιν ….καθηλώνεται ξανά να συνεχίσει ήσυχα το ποτό της. Οι κυρίες καθημερινές, τσατισμένες, πονεμένες, ζουρλές, καυτερές, ψυχρές, αγίες και πόρνες, μα και μαινάδες, περήφανες, αγέρωχες, καταστροφικές, αδίστακτες, ανικανοποίητες, τσουχτερές και …..γυναίκες μωρέ! Οι κύριοι…… σούρνονται επιχειρηματολογώντας ότι να ‘ναι, προκειμένου να εξασφαλίσουν το επιούσιο σεξ. Κλάψα, θεωρία, ανοιχτοχεριά, μουρμούρα, μπέρδεμα στα μπούτια και στο μυαλό. Μα τι μπούφοι……! Και στο τέλος ο καθένας στο μπαούλο του. Μπαουλιασμένος και οχυρωμένος.
Γαμώτο!!!
Κείμενα: Γιώργος Σκούρτης, Σκηνοθετική προσέγγιση-επιμέλεια: Νίκος Μπαλιάκας, Μουσική: Βάσω Λιάλη, Αλέξης Γούδας, Make Up: Δήμητρα Σουγκάρη
Έπαιξαν: οι ανήσυχες κυρίες….. Χρύσα Δούμα, Αντιγόνη Σάρρου, Ρένα Γραμμένου, Στέλλα Θεοδώρου, Αφροδίτη Γραμμένου, Ανθή Λιάλη, Κλαίρη Χαρισίου, Βίκη Πεσλή, Ματίνα Πέτρου, Νίκη Φασούλα, Ελπίδα Δαλδογιάννη
…και οι σφριγηλοί κύριοι…. Δημήτρης Μητσόπουλος, Χρήστος Δράσκας, Σάκης Ιωαννίδης, Λευτέρης Κλειούσης, Πέτρος Τερέζιου, Αντώνης Αντωνιάδης
Οι παραστάσεις δόθηκαν στην μπυραρία «PRAGUE» στις 16, 17, 21, 22, 24 και 25 Απριλίου
[2012] Desperados
Μια ομάδα αμιγώς φοιτητική παρουσίασε το θεατρικό έργο του Γιώργου Ηλιόπουλου «DESPERADOS» σε σκηνοθετική πρόταση Παναγιώτη Πλυτά.
Το τελευταίο πάρτι μιας δεμένης, κατά τα φαινόμενα, φοιτητικής παρέας φίλων που τελειώνουν, οι περισσότεροι, την Νομική στη Θεσσαλονίκη. Το επόμενο πρωί ορκίζονται δικηγόροι και παίρνουν τον δρόμο του γυρισμού στις πατρίδες τους όπου θα ξεκινήσουν την επαγγελματική τους καριέρα. Kατά τη διάρκεια της νύχτας και μέσα από το αποτυχημένο πάρτι, περνάνε οι προβληματισμοί της σημερινής νέας γενιάς. Στιγμές με χιούμορ, τρυφερότητα, αντεγκλήσεις, εντάσεις, σαρκασμούς, παράνοια. Η φιλία ακροβατεί πάνω στην αβεβαιότητα του αύριο και κάνει τα αισθήματα να ψυχορραγούν κάτω από εξόφθαλμες αλλά και υπαινικτικές αποκαλύψεις. Ο νέος τρόπος ζωής ανατέλλει μαζί με την νέα ημέρα. Είναι όμως έτσι; Οι αποφάσεις πρέπει να παρθούν τώρα. Απόψε!!!
Οι παραστάσεις δόθηκαν στην θεατρική αίθουσα του 9ο Δημοτικού Σχολείου (Χλόη) στις 25 – 30 Μαΐου 2012
[2011] Ο Σιμιγδαλένιος
Ένα θεατρικό έργο του Αλέξανδρου Αδαμόπουλου «Ο ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ» σε σκηνοθετική πρόταση Βαγγέλη Τσολάκη. Πρόκειται για ένα παραμύθι με έμπνευση και ποιητική διάθεση, για τη Δημιουργία, τη Ζωή, τον Έρωτα και την Αγάπη, που ευαισθητοποιεί μικρούς και μεγάλους στην κατανόηση και στην έκφραση των αξιών και των συναισθημάτων.
Μια βασιλοπούλα αρνείται να ερωτευτεί και στις πιέσεις του πατέρα της να παντρευτεί, πλάθει μόνη της τον δικό της αγαπημένο, που όμως μπορεί απόλυτα να ελέγχει, τον Σιμιγδαλένιο. Μια άλλη όμως, βασιλοπούλα από ένα μακρινό βασίλειο της τον κλέβει και αναγκάζει την πρώτη βασιλοπούλα να ξεκινήσει ένα ταξίδι αναζήτησής του που φτάνει μέχρι τον ήλιο, το φεγγάρι και τα μακρινά αστέρια. Σ’ αυτή την περιπλάνηση, μέσα από μεγάλο πόνο και μοναξιά, η βασιλοπούλα γνωρίζει τον εαυτό της και καταλαβαίνει το βαθύτερο νόημα της ύπαρξης που είναι η Αγάπη.
Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί μια «θρυλική» παράσταση η οποία ήδη έχει «ανεβεί» περίπου ογδόντα φορές από διάφορα θεατρικά σχήματα σε όλη την Ελλάδα, ενώ η έντυπη πορεία του διανύει ακάθεκτη την ένατη έκδοσή του.
Οι παραστάσεις δόθηκαν στη θεατρική αίθουσα του 9ο Δημοτικού Σχολείου (Χλόη) στις 12, 13, 18 & 19 Μαρτίου 2011
[2010] Ισορροπίες
Σε επιμέλεια και σκηνοθεσία Νίκου Μπαλιάκα παρουσιάστηκε η σύνθεση με τον γενικό τίτλο «Ισορροπίες», η οποία αποτελούσε ένα ψηφιδωτό έξι ιστοριών του σύγχρονου θεατρικού συγγραφέα και λογοτέχνη, Κώστα Μουρσελά. Και πιο συγκεκριμένα τέσσερις ολοκληρωμένες ιστορίες /αποσπάσματα (Πλύση Εγκεφάλου, Κόκα Κόλα, Ερωτικό και Ουδέτεροι) από το έργο «Ω τι Κόσμος Μπαμπά!», και δύο μονόπρακτα, «Ο Μπιντές», και «Ισορροπίες».
δείτε περισσότερο οπτικοακουστικό υλικό εδώ
[2009] Τα Μάγια της Πεταλούδας
Το πρωτόλειο έργο του Φ. Γ. Λόρκα « Τα Μάγια της Πεταλούδας» ή, σε κυριολεκτική μετάφραση, « Η Κατάρα της Πεταλούδας» (El Maleficio de la Maripoza) μιλάει για την αγάπη και τον υπερβατικό και τελικά ανεκπλήρωτο έρωτα μέσα από κωμικοτραγικές καταστάσεις.
Η προσέγγιση του έργου έγινε πειραματικά με το σύνολο της ομάδας να εργάζεται με μεγάλη διάθεση και να προτείνει λύσεις σχεδόν σε όλους τους τομείς που συνθέτουν μια παράσταση. Το κείμενο που χρησιμοποιήθηκε ως βάση παραχωρήθηκε από τον Σπύρο Κολιαβασίλη σκηνοθέτη και καλλιτεχνικό διευθυντή του Θεάτρου «Περίακτοι», και στην συνέχεια προσαρμόστηκε και διασκευάστηκε από τον Νίκο Μπαλιάκα ο οποίος έχει και την ευθύνη του σκηνοθετικού συντονισμού. Συνολικά συμμετέχουν δεκατρείς ηθοποιοί και έξι χειριστές – τεχνικοί, τα κοστούμια και η σκηνογραφία έγιναν με προτάσεις της ομάδας.
Οι παραστάσεις δόθηκαν στις 8 – 12 Απριλίου 2009 στη θεατρική αίθουσα του 9ου Δημοτικού Σχολείου στην Χλόη.
Η Θεατρική Ομάδα συμμετείχε με το ίδιο έργο στο 26ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου στην Καρδίτσα το 2010 εκτός διαγωνιστικού τμήματος κοσμώντας με την παράστασή της την τελετή λήξης και βραβεύσεων, επισύροντας το από σκηνής εξαιρετικό σχόλιο του προέδρου της κριτικής επιτροπής ηθοποιού Γ. Μόρτζου ότι «μετά από μια θεατρική εβδομάδα, σήμερα παρακολουθήσαμε θέατρο» διαμαρτυρόμενος παράλληλα στην επιτροπή επιλογής έργων του φεστιβάλ για το γεγονός ότι δεν περιέλαβε «Τα Μάγια της Πεταλούδας» στο διαγωνιστικό τμήμα.
“…..Ο έρωτας κυρίες και κύριοι, ο έρωτας, αυτός ο περιγελαστής, ο δολοφόνος, αυτή τη φορά ανακατεύει ένα χωριό…. Εντόμων. Ναι καλά ακούσατε. Εντόμων! Ζουζουνιών! Σκαθαριών που ζουν στον δικό τους κρυφό τόπο….. ξαφνικά κάποιος, κάτι σαν ποιητής, σάλεψε στην θέα του Άγιου Έρωτα….. καθώς θα γελάτε….. ψάξτε μήπως και βρείτε κάποιο νόημα αλλιώτικο, πιο νόστιμο….. Είναι το ξεκίνημα μιας νέας ημέρας, λίγο διαφορετικότερης από τις προηγούμενες….. εκείνες τις ήσυχες!”