Τμήμα Πλεκτικής

Μια δημιουργική παρέα δίνει το ραντεβού της κάθε βδομάδα στον χώρο της «Μυήσεως». Μια παρέα που την ενώνει η αγάπη για την τέχνη της πλεκτικής και, όπως τον παλιό καλό καιρό, εν μέσω κουβέντας, τσαγιού και καφέ χαλαρώνει δημιουργώντας μπλούζες, κασκόλ, εσάρπες, κουβέρτες, μαξιλαροθήκες, πατάκια, πασουμάκια, αλλά και τσάντες, κοσμήματα, καλαθάκια, ματάκια και άλλα όμορφα πράγματα προσαρμοσμένα στο γούστο της καθεμιάς.

Μαέστρος του βελονιού είναι η Πηνελόπη Μαυρίδου Βεκιάρη που πήρε την τέχνη της πλεκτικής από τις γιαγιάδες της, το μεράκι από τη μάνα της και τη μεθοδικότητα από τα σεμινάρια που έχει παρακολουθήσει. Διδάσκει στην παρέα τεχνικές πλεξίματος, όπως η τυνησιακή, η γιασμίν, η αζουρέ και το κύμα με βελονάκι ή με βελόνες το ζέρσεϊ, το μους, τα λάστιχα, οι πλεξούδες και το ζακάρ.

Η ομάδα χαίρεται να μεγαλώνει, να κάνει νέες γνωριμίες (είναι ανοιχτή και για άντρες που αγαπούν το πλέξιμο), στολίζει συνήθως τον πάγκο εργασίας της με σπιτικά κουλουράκια και, όπως ομόφωνα δηλώνει, απολαμβάνει μια εναλλακτική ψυχοθεραπεία.

Υπέυθυνη Ομάδας: Μαρία Μαυρουδή, τηλ. 693 693 4560 (ώρες: 10:00 – 14:00)

TOP