Ένα διήμερο εκδηλώσεων από τον Όμιλο «Μύησις» με αφιέρωμα στον ποιητή μας

by / Δευτέρα, 08 Ιούλιος 2019 / Published in EXTRO-CULT, ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Μελοποιημένα για πρώτη φορά θα ακουστούν ποιήματα του Αθανάσιου Χριστόπουλου σε βυζαντινή μουσική από τον Χιώτη μουσικό και ιεροδιάκονο του Πατριαρχείου Αντιοχείας Νικηφόρο Καντουνιάρη. Ο Καστοριανός ποιητής, που έγραφε παίζοντας ταμπουρά, συναντήθηκε με τον μουσικό στην Κωνσταντινούπολη στις αρχές του 19ου αιώνα, στην αυλή του Αλέξανδρου Μουρούζη, και σχεδόν από κοινού μελοποίησαν ποιήματά του που ο Νικηφόρος Καντουνιάρης συμπεριέλαβε στη συλλογή του «Μελπομένη» που φυλάχθηκε μέχρι να ανακαλυφθεί σε Μονές του Αγίου Όρους.

με το EXTRO-CULT

«Ενίσχυση της Εξωστρέφειας στον Πολιτισμό, τον Λαογραφικό και Γαστρονομικό Τουρισμό»
Του προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας
“Interreg IPA II Cross-border Cooperation Programme “Greece – Albania 2014 – 2020”

Την Κυριακή, 14 Ιουλίου και ώρα 21:00 στην πλατεία της Παναγίας Κουμπελίδικης ο Όμιλος Πολιτιστικής Ανάπτυξης «Μύησις» θα ταξιδέψει το κοινό στον ελληνικό πολιτισμό της Κωνσταντινούπολης της εποχής εκείνης, μέσα από τα ποιήματα του Αθανάσιου Χριστόπουλου που θα εκτελεστούν από τον ερευνητικό – καλλιτεχνικό οργανισμό «Εν Χορδαίς». Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από παραδοσιακά τραγούδια και χορούς της Πόλης από την χορευτική ομάδα του Ομίλου.

Το Σάββατο, 13 Ιουλίου και ώρα 20:30 στο Πάρκο Ολυμπιακής Φλόγας θα πραγματοποιηθεί μια πλούσια πολιτιστική ανταλλαγή ανάμεσα στους εταίρους του προγράμματος EXTRO-CULT μέσα από παραδοσιακούς χορούς και δρώμενα με τη συμμετοχή της ορχήστρας «Τοπική Παράδοση». Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα είναι το Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς-Ιθάκης ως επικεφαλής εταίρος, το Θέατρο τση Ζάκυνθος Επαγγελματική Σκηνή, ο Δήμος Βόρειων Τζουμέρκων, και από την πλευρά της Αλβανίας ο Δήμος Bashkia Pogradec και το Κέντρο Οικονομικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από
την Ευρωπαϊκή Ένωση και από εθνικούς πόρους των χωρών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα
Διασυνοριακής Συνεργασίας Interreg IPA II Cross-border Cooperation Programme “Greece – Albania 2014 – 2020”
TOP