Χορευτικά τμήματα Ο.Π.Α.Κ. (Μύησις)

Τα χορευτικά μας τμήματα ξεκίνησαν τη λειτουργία τους το Φλεβάρη του 2005 και ήταν η πρώτη δραστηριότητα του ομίλου μας.

Με το ξεκίνημά τους κατάφεραν να κινήσουν το ενδιαφέρον των συμπολιτών μας και πλαισιώθηκαν με πολύ αγάπη και ενδιαφέρον από αρκετούς από αυτούς με τη δημιουργία τριών τμημάτων ενηλίκων και άλλων δύο παιδικών. Ταυτόχρονα με τα χορευτικά τμήματα που έχουν σαν σκοπό τους την εκμάθηση χορών του τόπου μας αλλά και όλης της Ελλάδας ξεκίνησε τη λειτουργία της και μία ομάδα μουσικών με λαϊκή και δημοτική κατεύθυνση (Η ορχήστρα της Μύησης).

Οι όμορφες στιγμές της μάθησης αλλά και της διασκέδασης δεν άργησαν να έλθουν και άρχισαν απ’ τον πρώτο κι όλας μήνα  να οργανώνονται πολύ όμορφες βραδιές γνωριμίας και γλεντιού στον χώρο μας που πολύ όμορφα διαμορφώσαμε στην οδό Αγίου Μηνά 9 στην Καστοριά με τη συνοδεία της ορχήστρας μας.

Με το ξεκίνημά μας, οργανώθηκε και ένα τμήμα εκπροσώπησης που άρχισε να εμφανίζεται σε εκδηλώσεις ως το χορευτικό τμήμα παραστάσεων του ομίλου μας. Από τότε μέχρι και σήμερα έχει να επιδείξει μεγάλες εμφανίσεις εντός και εκτός της πόλης μας και συμμετοχές σε πολλά φεστιβάλ εντός αλλά και εκτός Ελλάδας.

Tο τμήμα επιδείξεών μας παρουσιάζει χορούς τραγούδια, ήθη και έθιμα της ιδιαίτερης παράδοσης της πόλης της Καστοριάς αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Μακεδονίας. Το βεστιάριό της αποτελείται από φορεσιές της πόλης (Γυναικεία αρχοντική στόφα και αντρικό καστοριανό αντερί), αλλά και άλλες φορεσιές της Μακεδονίας ενώ μαζί με τις παιδικές αριθμούν τις 80.

Τα μέλη των χορευτικών μας τμημάτων δεν μένουν μόνο στην εκμάθηση των παραδοσιακών χορών, είναι ενεργά μέλη της τοπικής μας κοινωνίας διατηρούν την τοπική παράδοση, συμμετέχουν στη διοργάνωση και την αναβίωση παλιών εθίμων όπως τα Καστοριανά γλέντια, βεγγέρες στα μπουλούκια και την παρέλαση του Καστοριανού καρναβαλιού

Σήμερα τα τμήματά μας φτάνουν τα 7 (4 ενηλίκων και 3 παιδικά) και περίπου τα 150 άτομα, δάσκαλοι είναι:

1.Για τα 4 τμήματα ενηλίκων που λειτουργούν στην κεντρική αίθουσα του Ομίλου μας στην οδό Αγ. Μημά 9 ο Πάτρας Γιάννης

2.Ενώ για τα 3 παιδικά τμήματα που λειτουργούν επίσης στην κεντρική αίθουσα του Ομίλου η Μαρία Τζήμου καθηγητές Φυσικής Αγωγής με ειδικότητα παραδοσιακό χορό.

Συνεχίζουμε με αγάπη και ζήλο αυτό που τόσα χρόνια ο καθένας από το πόστο του ξέρει πολύ καλά να κάνει, προγραμματίζουμε μεγάλες εκδηλώσεις, ενώ σχεδιάζουμε τη συμμετοχή και την προβολή του τόπου μας σε άλλα μέρη της Ελλάδας αλλά και εκτός αυτής.

4

miisi21

miisi4

17880363_1677195628962129_7757877048069624453_o

2

TOP